Marjolein Heij (1982)

Everything is created twice,
first in the mind and then in reality
— Robin S. Sharma
marjoleinheij

MIJN PERSOONLIJKE WEG NAAR MINDFULNESS                                                                                                                     Mijn interesse voor Mindfulness is ontstaan lang voordat ik zelf een Mindfulness Training had gevolgd. Als tiener begon ik mij buitengewoon te interesseren voor het boeddhisme. Nadat ik voor het eerst was wezen backpacken door Azië was ik zo gefascineerd door de relaxte en vriendelijke levensstijl van de mensen daar, dat ik eenmaal thuis, mij verder ben gaan verdiepen.

Een aantal jaren terug maakte ik door een retraite kennis met het gedachtegoed van Thich Nath Tanh. Binnen deze stroming speelt Mindfulness een belangrijke rol. Vanaf dat moment ben ik mijn beoefening gaan intensiveren. Mijn leven kenmerkte zich door veel moeten. Echt niet alleen maar vervelende dingen, maar ook juist alle sociale evenementen, zorgden ervoor dat ik steeds moeilijker mijn rust kon pakken. Het werd steeds moeilijker om balans te houden. Met een uiteindelijke burn-out tot gevolg.

De balans opmakend kwam ik tot de conclusie dat ik mijn eigen behoeften volledig had genegeerd. Ik liep rond in een wereld waarin ik me soms alleen voelde zonder dat ik echt alleen was. Toen ik me meer met het boeddhisme en mindfulness begon te omringen, merkte ik dat dit begon te veranderen. Er kwamen steeds meer bijzondere mensen mijn leven inlopen. Mensen waarbij ik voelde dat ik mezelf kon zijn. Een waarde die ik ook in mijn trainingen hoge prioriteit geef. Nu begeleid ik regelmatig zelf meditatie avonden. 

GEEN STEREO TYPE TRAINER                                                                                                                          Vaak schept de gedachte aan een mindfulness trainer een bepaald type mens. Een stereotype dat ik niet kan beantwoorden. Ik ben opgeleid tot ontwerper en heb een drukke baan als designer voor een groot Nederlands modebedrijf. Ik leef dus totaal niet in een zweverige wereld van de moderne maatschappij afgesloten, maar sta er juist middenin. Het één vult het ander heel mooi aan. Waarbij ik binnen mijn vakgebied vooral met uiterlijk bezig ben, vormt Mindfulness voor mij de perfecte tegenhanger om mij ook vanuit een andere hoek verder te ontwikkelen. En vooral ook; om ‘binnen’ en ‘buiten’ in balans te houden.   

Mindfulness heeft mij veel gebracht. Het heeft me binnen een druk leven handvaten aangereikt om rust te vinden in het hectische leven van alledag. Ik kan meer mezelf zijn en kan beter opmerken wat ik nodig heb en wanneer ik gas terug moet nemen.

INNERlijke REIS                                                                                                                                                    Ik heb in mijn leven veel reizen gemaakt en was soms lange tijd van huis. Deels was dit vanuit interesse en passie, maar een deel van mij was ook op zoek naar iets dat ik ergens anders dacht te kunnen vinden. Een van de belangrijkste dingen die Mindfulness mij geleerd heeft is dat ik niet hoef te ‘vluchten’ naar andere werelden, maar ik alles wat ik nodig heb bij me heb. Diep in mij. Zo is de naam Inner Mindfulness ontstaan.


Certificering

Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer via het trainings- en opleidingsinstituut Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Het Centrum voor Mindfulness is een professioneel, innovatief en open trainings- en expertisecentrum voor mindfulness, dat wil bijdragen aan de kwaliteit van leven en werken, opvoeding, onderwijs en gezondheid door de integratie van mindfulness in alle geledingen van de samenleving. Dat doet het centrum met een gevarieerd aanbod van trainingen, opleiding en expertise over de toepassing van mindfulness. Daarnaast werkt het Centrum door lezingen, publicaties en informatieverstrekking actief mee aan de verspreiding van de beoefening en integratie van mindfulness. (bron: www.centrumvoormindfulness.nl)