Over INNER

 

Inner Mindfulness heeft een frisse kijk op Mindfulness. Inner staat letterlijk voor het van buiten naar binnen keren. In onze moderne westerse maatschappij zijn we veelal met de buitenkant bezig; we willen een goede baan, een mooi huis, een sociaal leven en vinden het belangrijk er goed uit te zien. 

Juist omdat we zo druk zijn de 'buitenkant' van ons leven vorm te geven, vergeten we vaak aandacht aan onze innerlijke mens te schenken. En dat terwijl de binnenkant eigenlijk minstens zo belangrijk is als de buitenkant. Ook al hebben we het aan de buitenkant goed voor elkaar; vaak blijven we worstelen om een gevoel van innerlijke vrede in onszelf te bereiken. We leven nu eenmaal in een stressvolle samenleving, waar vaak veel van ons wordt gevraagd. 

Het beoefenen van Mindfulness verlegt de aandacht van buiten naar binnen. Het zet als het ware een deurtje open naar je bewustzijn. We weten allemaal; hoe je je van binnen voelt, straal je uit naar buiten. Een Mindfulness 8-weekse is een investering in jezelf. Eén die een leven lang mee gaat.

 

Wherever you go, there you are. Whatever you wind up doing, that’s what you’ve wound up doing. Whatever you are thinking right now, that’s what’s on your mind. Whatever has happened to you, it has already happened. The important question is, “how are you going to handle it?”
.... Like it or not, this moment is all we really have to work with.
— John Kabat Zinn