Maar... is het wat voor mij?

 
 
  • Ervaar je regelmatig stress? 

  • Heb je het gevoel dat je tijd te kort komt? 

  • Wil je beter voor jezelf zorgen? 

  • Wil je meer genieten in het leven? 

  • Zit je (regelmatig) niet lekker in je vel?

  • Heb je last van (chronische) pijn?

  • Wil je je beter kunnen focussen?

  • Zou je wel wat meer energie willen hebben?

  • Wil je je emoties beter kunnen reguleren?

     

Dan is een Mindfulness training zeker het proberen waard! 

                                       

MINDFULNESS

IS VOOR IEDEREEN                                                                         

Mindfulness training is geschikt voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn/haar leven, het leven intenser wil (be)leven, meer wil genieten en bereid is op een nieuwe manier naar zijn/haar eigen patronen te kijken. En voor iedereen die wil leren anders om te gaan met stressvolle situaties in zijn/haar leven. 
Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn. Het mindfulness programma is in principe geschikt voor iedereen. 

 

MINDFULNESS

IS NIET (ALLEEN) VOOR HIPPIES                                                                                                  

Misschien associeer je Mindfulness en mediteren stiekem met hippie achtige taferelen, waarbij zweverige types in een sekte achtige setting samenkomen. Het tegendeel is waar. Mindfulness helpt je om met je aandacht bij het moment te zijn. Dat klinkt misschien als iets simpels, maar hoe vaak komt het bij jou voor dat je in gedachten verzonken op de fiets zit en dat als je aankomt je er achter komt dat de hele reis langs je heen is gegaan? 

MiNDFULNESS

LAAT JE BETER WERKEN    

Mindfulness is niet zweverig of religieus. Het is niet een vage "hobby" maar een veelvuldig door de wetenschap bewezen tool, die je op allerlei belangrijke (en minder belangrijke) momenten van je leven in kunt zetten. Eigenlijk is Mindfulness een soort van superpower; maar dan het soort dat wel binnen je bereik ligt. Grote bedrijven als Apple, Google, Intel, Nike, HBO en Deutsche Bank hebben dat goed begrepen. Zij bieden allemaal Mindfulness aan hun werknemers aan. Het is bewezen dat werknemers die aan Mindfulness doen productiever, creatiever, efficiënter en gelukkiger zijn. Daarnaast zijn ze veel minder vaak ziek. Mindfulness is dus niet alleen goed voor je prive leven, maar is ook zeer geschikt wanneer je op de werkvloer (nog) beter wilt presteren. 

MiNDFULNESS

IN HET ONDERWIJS  

Mindfulness maakt ook een grote vlucht in het basis- en voortgezet onderwijs. Steeds meer scholen zetten Mindfulness voor zowel leraren als leerlingen in om minder stress te ervaren, een ontspannender leerklimaat te genereren en uiteindelijk betere prestaties te kunnen leveren. In Amerika is meditatie op school al heel normaal. Maar ook in Nederland wordt het al veelvuldig aangeboden. De Dalai Lama sprak de volgende woorden, die vervolgens het hele internet over gingen: 'Als elke 8 jarige in de wereld leert te mediteren, zullen we het geweld in deze wereld binnen één generatie uitroeien.' 

MINDFULNESS

IS NIET VOOR PRO'S      

De Mindfulness training bestaat uit concentratie- en meditatie oefeningen, (milde) bewegingsoefeningen uit de Hatha yoga, reflectieopdrachten, praktische oefeningen en theoretische achtergronden. Je hebt geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig om deel te kunnen nemen, een open en nieuwsgierige houding is voldoende. 

(MINDFULNESS)

PRACTICE MAKES PERFECT

Wanneer je besluit om te gaan trainen voor de 10 kilometer, begrijp je dat dit je niet meteen de eerste keer dat je je renschoenen aan doet gaat lukken. Je hebt training en doorzettingsvermogen nodig om uiteindelijk die 10 K te kunnen halen. Natuurlijk lukt dit niet in een paar keer rennen. Dit is duidelijk voor iedereen. Zo is het ook met Mindfulness. Je kunt geen wonderen verwachten van iets waar je maar half met je aandacht bij bent. Voor de training zelf heb je geen specifieke talenten nodig. Wat echter wel van je gevraagd wordt is doorzettingsvermogen en commitment. Net als dat je naar de sportschool gaat om je lichaam in shape te houden, is het essentieel om Mindfulness te beoefenen om je brein te trainen. Net als in de sportschool geldt: de inspanning die je levert zal uiteindelijk resulteren in betere resultaten.  
                                                                                                                               T


 
If every 8 year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation.
— Dalai Lama